ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου – Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας

20.03.2024 | Βιώσιμη Ανάπτυξη, Νέα

Η Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου, θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, “Whole living” καθώς και των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων για την αίτηση της «Γαλάζιας Σημαίας 2024», προχώρησε στον καθαρισμό της παραλίας Bikini στον Άλιμο, την Κυριακή 10 Μαρτίου, με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, εργαζομένων της Μαρίνας Αλίμου με τις οικογένειες τους αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Οι υπεύθυνοι της δράσης καλωσόρισαν θερμά τους συμμετέχοντες-εθελοντές , οι οποίοι με ενθουσιασμό και αφοσίωση ανέλαβαν να καθαρίσουν την παραλία, απομακρύνοντας αποτσίγαρα, μικροπλαστικά και άλλα σκουπίδια.

Η δράση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αλίμου και τον μη κερδοσκοπικό φορέα We4All, είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, κυρίως της νέας γενιάς, γύρω από τη ρύπανση από πλαστικό και τα μικροπλαστικά που αφήνει πίσω της, και τα οποία θεωρούνται μια αυξανόμενη απειλή για την υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη.


Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Ανάπτυξης Νέας Μαρίνας Αλίμου, Ευάγγελος Βλάχος: «Το ζήτημα της παράκτιας ρύπανσης μας αφορά όλους, όπως και η φροντίδα και η προστασία του περιβάλλοντος. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που αφιέρωσαν τον χρόνο τους σήμερα για να καθαρίσουμε όλοι μαζί αυτή την ακτή του Αλίμου. Δέσμευση της Ανάπτυξης Νέας Μαρίνας Αλίμου να συνεχίσει με παρόμοιες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και δράσεων με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον».

Η Μαρίνα Αλίμου και το δυναμικό της, θα συνεχίσει την προσπάθεια με ανάλογες δράσεις δίνοντας έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προαγωγή της βιωσιμότητας.